Klantenbeoordeling 8,3 Blik op werk
25 jaar ervaring Persoonlijke aandacht Snel herstel naar gezond werken

 

Werkplekonderzoek op een administratiekantoor

Gerben

Ik ben Gerben en werk al vele jaren als financieel medewerker op een administratiekantoor.

Vroeger had ik veel afwisseling, maar de laatste jaren zit ik steeds langer achter mijn beeldscherm. Doordat het werk heel eentonig was, kreeg ik last van mijn armen en mijn nek en mijn rug. Niet alleen mijn bureaustoel was verouderd, maar ook mijn tafel voelde te hoog. Ik werkte met opgetrokken schouders.

Tijdens een Werkplekonderzoek Plus van Work Solutions werd niet alleen mijn werkplek bekeken, maar werd ook met meetapparaatjes mijn spierspanning gemeten en hoe ik zat. Daardoor werd duidelijk dat de bureaustoel geen goede steun gaf en mijn spierspanning veel te hoog. Ook leerde ik dat ik mijn muis vaker moest loslaten en af en toe korte ontspanningsmomenten moest inlassen.

Zit-sta bureau

Door een geweldig zit-stabureau kan ik nu ook staand en zittend werken afwisselen. Tijdens een driegesprek van Work Solutions met mij en mijn werkgever zijn ook afspraken gemaakt over werktijden en pauzemomenten. Ik kan weer ontspannen werken en voel me kiplekker op mijn werk.

Staand werken

Peter

Na 16 jaar werken bij mijn baas ontstond een ruzie, waardoor ik niet meer kon functioneren. Mijn huisarts zei dat ik een beetje overspannen was. Door die vrouw van Work Solutions zijn gesprekken gevoerd met mij en mijn baas. Daardoor hebben we onze ruzie kunnen oplossen en over mijn functie gesproken. Met die vrouw heb ik goed kunnen werken aan mijn herstel. Ik ben weer blij met mijn werk