Klantenbeoordeling 8,3 Blik op werk
25 jaar ervaring Persoonlijke aandacht Snel herstel naar gezond werken

Scan&Plan analyse

Via de Scan&Plan Analyse brengt Work Solutions snel de knelpunten in kaart. We zetten de mogelijkheden, inzetbaarheid en re-integratiekansen van de medewerker helder op een rij. Via duidelijke afspraken en een gezamenlijk geformuleerd plan van aanpak kan de medewerker snel weer gezond terugkeren naar het werk.

Scan & plan Analyse meeting

De huidige situatie

Medische diagnoses, een verstoorde arbeidsrelatie, fysieke en mentale gezondheidsproblemen en een verminderde belastbaarheid en fitheid; allemaal zaken die zowel de medewerker als de werkgever veel hoofdbrekens kosten. Want als medewerker ga je het liefst iedere dag met plezier naar je werk. En als werkgever zie je graag enthousiaste, betrokken mensen op de werkvloer.

Scan & Plan Analyse meeting

De gewenste situatie

  • Meer inzicht in het gezondheidsprobleem en de belastbaarheid van de medewerker en een concreet plan van aanpak.
  • Handvatten voor een stapsgewijze werkhervatting, een optimale samenwerking tussen medewerker en werkgever en een duurzame inzetbaarheid.
  • Adviezen over ergonomische werkomstandigheden, passende werktaken en een gedoseerde opbouw in werkhervatting.

Wat wij bieden

  • Een analyse van de mogelijkheden, inzetbaarheid en re-integratiekansen van de medewerker, uitgevoerd op de werk(plek).
  • Een heldere aanpak waarbij de werkgever en de medewerker nauw betrokken worden, onder andere via duidelijke afspraken, een driegesprek en heldere verslaglegging.
Scan & plan Analyse meeting 2

De opzet

Het startpunt van de Scan&Plan Analyse is een intakegesprek met de medewerker.
Zo krijgen we een goed beeld van de knelpunten en drempels. Daarna bespreken we de knelpunten en drempels in een driegesprek met de werkgever en de medewerker en stellen we een plan van aanpak vast. Hierin beschrijven we de stappen die gezet gaan worden richting re-integratie en herstel. Onze focus ligt hierbij op de zelfredzaamheid van de medewerker, zijn of haar belastbaarheid, fitheid en werkvermogen en een goede onderlinge samenwerking tussen de werkgever en de medewerker.

Na de Scan & Plan analyse

  • weet de medewerker hoe hij of zij het maximale uit de persoonlijke mogelijkheden kan halen.
  • heeft hij of zij beter zicht op belastbaarheid, fitheid en werkvermogen.
  • herkent de medewerker hoe hij of zij de eigen invloed goed kan aanwenden en hoe hij of zij zelfwerkzaam en zelfredzaam wordt.
  • weet hij of zij beter een gezonde werkomgeving te creĆ«ren en ontspannen te werken.
  • zijn er duidelijke afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat de medewerker blijft werken met plezier.

Neem contact met ons op en bekijk onze tarieven

De Scan&Plan analyse is er voor iedereen. Via de Scan&Plan Analyse brengt Work Solutions snel de knelpunten in kaart. Ontdek wat de preventie workshops voor jou of voor jouw onderneming kan betekenen en wij zorgen via een duidelijk en gezamenlijk plan dat een medewerker weer snel en gezond kan terugkeren naar zijn werk.