Klantenbeoordeling 8,3 Blik op werk
25 jaar ervaring Persoonlijke aandacht Snel herstel naar gezond werken

Preventie Workshops

Work Solutions biedt een breed pakket preventieve trainingen en workshops. Deze kenmerken zich door een praktische groepspresentatie met aansluitend voor iedere deelnemer individuele instructies of begeleiding op de eigen werkplek. De gerichte informatie over risico’s, het inzicht in de fysieke en mentale belastbaarheid en de heldere oplossingen, maken dat medewerkers lichamelijke klachten en stressrisico’s sneller zelf signaleren en makkelijker beheersen.

preventie workshop meeting

De huidige situatie

Fysieke klachten en gevoelens van stress: ze kunnen ertoe leiden dat een medewerker niet meer volwaardig kan meedraaien op de werkvoer. Een proactieve aanpak kan hier veel leed voorkomen, voor zowel de medewerker als de werkgever.

 

Workshop Preventie Meeting

De gewenste situatie

 • Medewerkers die weten hoe zij hun werkplek en werkomstandigheden gezond kunnen houden en hun werkzaamheden gezond kunnen uitvoeren;
 • Ontspannen medewerkers die goed kunnen omgaan met stressvolle situaties;
 • medewerkers die zich bewust zijn van hun eigen gedrag, werkhouding en werkwijze.

Wat wij bieden

 • Een zeer praktische gezamenlijke workshop en individuele instructies voor iedere deelnemer;
 • Een workshop op maat, passend bij uw wensen;
 • Een workshop die uitgaat van zelfmanagement en de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker.
Preventie workshop vergadering

De Mogelijkheden

We hebben diverse vaste workshops. Daarnaast stellen wij graag themaworkshops en -trainingen voor u op maat samen. Onze standaardopties zijn:

Workshops Gezond Beeldschermwerk en Tillen en Rugbelasting
Hoe kunnen medewerkers optimaal omgaan met hun werkplek, werkhouding, werktaken, werkdruk en werktijden. Dat komt aan bod tijdens deze workshops. Met behulp van foto’s worden uiteenlopende werksituaties besproken. Uw medewerkers ervaren via EMG- apparatuur zelf het effect van werkhoudingen en -technieken op de spierspanning.
Ook krijgen zij individuele instructie op de eigen werkplek.

Workshop Workfulness
Multitasken, continue beschikbaarheid en hoge productie-eisen; het vergt veel van medewerkers. Tijdens deze actieve workshop ervaren uw medewerkers hoe zij goed kunnen omgaan met spanning en ontspanning. Via gerichte, makkelijk toepasbare oefeningen leren uw medewerkers minder te piekeren, zich beter te concentreren en open te communiceren.

Trainingen
Wilt u zeker weten dat er binnen uw bedrijf een goed gezondheidsbeleid is? Laat dan uw preventiemedewerkers, ergocoaches, werkplekadviseurs en -consulenten een gerichte training volgen. Wij geven deze training bij u op het werk. Vertelt u ons uw wensen en wij komen met een voorstel voor een op maat gemaakte training en terugkomactiviteiten.

Na de workshop

 • Weet de medewerker hoe hij of zij het maximale uit de persoonlijke mogelijkheden kan halen;
 • Kan hij of zij beter omgaan met onder andere werkdruk en theid en is er een goede samenwerking tussen werkgever en medewerker;
 • Kan de medewerker de eigen invloed goed aanwenden, is hij of zij zelfwerkzaam en zelfredzaam en zich bewust van de juiste balans tussen werk en privé;
 • Weet hij of zij een gezonde werkomgeving te creëren en ontspannen te werken;
 • Zijn er duidelijke afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat de medewerker blijft werken met plezier.

 

Download onze brochure en bekijk onze tarieven

De Preventie Workshops zijn er voor iedereen. Work Solutions biedt een breed pakket preventieve trainingen en workshops. Ontdek wat de Preventie Workshops voor jou of voor jouw onderneming kan betekenen en wij zorgen ervoor dat de medewerker van verzuim of stagnatie naar werken met plezier gaat.