Klantenbeoordeling 8,3 Blik op werk
25 jaar ervaring Persoonlijke aandacht Snel herstel naar gezond werken

Werkplektraining plus

Een medewerker wordt belemmerd in zijn of haar werk door fysieke klachten? Die gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit de werkomstandigheden. Onze Werkplekinterventies brengen helder in kaart welke verbeterpunten er zijn. Het maakt daarbij niet uit of de werkplek achter een beeldscherm is, in een supermarkt, aan een lopende band, in een kapperszaak of achter het stuur van een voertuig. Wie niet weet dat iets beter kan, kan ook niets veranderen! 

 

Werkplek

Soms schiet een eenmalig werkplekonderzoek te kort en is er door de aanwezigheid van aanhoudende gezondheidsklachten met beperkingen, of bij veel spanning, verdere begeleiding noodzakelijk.

Door het uitvoeren van een Werkplektraining Plus laten we de medewerker niet alleen zien hoe het anders kan, met een ergonomisch ingerichte werkplek en een ontspannen houding, we begeleiden de medewerker in een aantal sessies ook bij het veranderen van zijn werkgedrag en bij de aanpak van zijn gezondheidsklachten.

Homepagina team

De huidige situatie

 • Een medewerker met fysieke klachten die al langer bestaan, waardoor optimaal werken lastig wordt;
 • Een medewerker waarbij de werkplek, de werkomstandigheden en het werkgedrag van de medewerker al langere tijd tot gezondheidsklachten leiden.

De gewenste situatie

 • Een ergonomisch goed ingerichte werkplek voor de medewerker;
 • De medewerker heeft inzicht in de relatie tussen gezondheidsklachten en werkomstandigheden, eigen (werk)gedrag, werkhouding en werkwijze;
 • De medewerker heeft handvatten voor praktische, haalbare oplossingen en kan ze door de training ook duurzaam toepassen.

Wat wij bieden

 • Eerst een werkplekonderzoek waarmee de ergonomie van de werkplek, de werkhouding, werkwijze en daarnaast ook de gedragsaspecten van de medewerker in beeld komen;
 • En een aantal sessies waarbij de medewerker wordt begeleid bij het veranderen van zijn werkgedrag en bij de aanpak van zijn gezondheidsklachten;
 • Ondersteuning van een ontspannen houding en werktechniek door het gebruik van onder andere EMG-metingen (myofeedback);
 • Een duidelijk plan van aanpak waarbij ook de werkgever via een driegesprek betrokken wordt, onder andere via duidelijke adviezen, praktische training en heldere verslaglegging.
stress op werk

Werkplektraining plus

Heeft een medewerker gezondheidsklachten en beperkingen die samenhangen met de werkplek en werkomstandigheden? En waarbij ook een duidelijke relatie is van de gezondheidsklachten met het eigen gedrag van de medewerker? Dan is dit de ideale training. 

Een Werkplektraining Plus is een Werkplekonderzoek Plus gecombineerd met coaching on the job en in de weken daarna individuele trainingen. Tijdens de Werkplektraining Plus leert de medewerker in een paar sessies via onder andere EMG-metingen (myofeedback) heel praktisch om een ontspannen werkhouding aan te nemen. De medewerker leert om spierspanning als stressreactie te verminderen, bewuster en op een gezonde manier te werken, met de juiste verhouding tussen het uitvoeren van werkzaamheden en het nemen van rust- en ontspanningsmomenten.

Het resultaat

Na de Werkplektraining Plus:

 • Kan de medewerker weer ergonomisch optimaal op zijn eigen werkplek of thuiswerkplek zijn werkzaamheden uitvoeren;
 • Kan de medewerker in relatie tot het werk beter omgaan met zijn gezondheidsklachten;
 • Is de medewerker zich bewust van zijn eigen (werk)gedrag, van het op de juiste wijze toepassen van ontspanningstechnieken en het op de juiste wijze toepassen van effectieve rustmomenten tussen de werkzaamheden door;
 • Weet de medewerker hoe hij zichzelf fit en energiek houdt.
Ervaring

Meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van arbeid en gezondheid

Persoonlijke aandacht

Wij zijn betrokken en doen ons werk met persoonlijke aandacht

Gezondheid

Herstel van belastbaarheid en terugkeer naar gezond werken staan centraal

Neem contact met ons op en bekijk onze tarieven

De werkplek interventies zijn er voor iedereen. Work Solutions biedt werkplek interventies aan. Ontdek wat de werkplek interventies  voor jou of voor jouw onderneming kan betekenen en wij zorgen ervoor dat de medewerker van verzuim of stagnatie naar werken met plezier gaat.