Tijd

Geen tijd hebben is een van de meeste ervaring van deze tijd. Tijd is iets waarvan we te weinig hebben. Hoe meer tijdbesparende machines er ook bij zijn gekomen, we hebben steeds minder tijd voor rust en ontspanning over. Hoe sneller we ons kunnen verplaatsen, hoe minder tijd er is om ergens te verblijven. Hoe groter onze beschikbaarheid via mobiele telefoons, e-mail en Internet, hoe minder tijd wij voor elkaar hebben. Dat alles geeft de indruk van tijd als een schaars product. We leven volgens de klok. De klok die van buiten ons regisseert. Er is een verschil tussen kloktijd en innerlijke tijd. Het belang van rust, verveling, aandacht en wachten zijn voorwaarden voor het denken en creativiteit maar vooral ook voor het voorkomen van stress. Joker Hermsen heeft het boek “Stil de tijd” geschreven. Een aanrader.

Binnen onze trainingen zijn het omgaan met tijd en het benutten van je kracht belangrijke thema’s. Hoe ga je om met je tijd. Lees meer over onze sWitch training.

Zie ook www.jokehermsen.nl