Ambitie of leerproces

Succes is niet een kwestie van een grote stap maar van heel veel kleine stapjes. Je moet niet denken: ik wil 50 winkels neerzetten. Je moet eerst die ene winkel goed doen. Je moet het geduld hebben, de aandacht en het geduld hebben om al die kleine mini stapjes te kunnen zetten en goed af te ronden. Anders wordt het heel snel lucht fietsen. Realiseer je goed dat in het streven naar iets bereiken, je een ander je eigen drive niet kan opleggen. Iemand die voortdurend wil werken, moet argwanend naar zichzelf kijken. Die moet zich afvragen of hij geen problemen heeft. Is die thuissituatie zo ongezellig? Moet je jezelf wel zo bewijzen? Ben je op de vlucht voor iets? Belangrijk is dat je voldoende investeert in je privéleven en dat kan alles zijn: sport, vrienden, je gezin. Neem die vakantiedagen op. Je moet van tijd tot tijd rust nemen. Wees een dompteur van je eigen ambitie, anders gaat hij er met je vandoor. Het is net zo belangrijk om je spieren te ontspannen als ze aan te spannen. Je moet de goede balans vinden, zorgen dat je de boel onder controle houdt en niet op een dode, blinde muur afstevenen. Zie ook artikel “de stijl van de leider Marlies Dekkers” uit de Volkskrant van zaterdag 15 januari 2011. Op zoek naar de balans, leer ontspannen! Myofeedback training maakt het ontspannen inzichtelijk en leert het implementeren in je eigen gedrag.